Smacznie, zdrowo, kolorowo w klasie 2b

We wtorek i w piątek 15-18 marca uczniowie z klasy 2b w ramach zajęć prozdrowotnych przygotowywali samodzielnie smaczne, a przede wszystkim zdrowe sałatki owocowe oraz wiosenne kanapki, według własnych upodobań.

Warsztaty kulinarne poprzedziły rozmowy o zasadach zdrowego odżywiania, w szczególności roli warzyw i owoców w codziennej diecie. Po przypomnieniu zasad higieny i bezpieczeństwa, uczniowie z dużym zaangażowaniem przystąpili do działania. Praca przebiegała bardzo sprawnie i wkrótce sałatki i kanapki były gotowe. Po uporządkowaniu miejsc pracy, umyciu rąk i przyborów rozpoczęto degustację. Własnoręcznie zrobione sałatki i kanapki bardzo smakowały wszystkim dzieciom. Przyrządzenie ich dało uczniom wiele satysfakcji, a jednocześnie uświadomiło, jak ważną rolę odgrywają owoce i warzywa w ich życiu.

Leave a Reply

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.