Obiady – jadłospis

Od 1.01.2023 r. obiady dostarcza firma CATERMED Sp. z o. o. z siedzibą w Łodzi 91-204, ul. Traktorowa 126

CIEPŁY POSIŁEK W SZKOLE

REGULAMIN KORZYSTANIA Z POSIŁKU

Poniedziałek 06.02.2023

bitka z fileta kurczaka pieczony 75 g, sos pieczarkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)
kasza jęczmienna na sypko 150 g (GLU JĘCZ)

surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i olejem 100 g
Kompot owocowy* z/c 200 ml

Wtorek 07.02.2023

makaron z serem 200 g (GLU, PSZ, MLE, SEL)
mus z truskawek 100 g (GLU PSZ)

Kompot owocowy* z/c 200 ml

Środa 08.02.2023

dramstik z kurczaka pieczony 120 g (GLU PSZ, JAJ, MLE)
ryż na sypko 150 g
sałatka szwedzka 100 g (GOR)
Kompot owocowy* z/c 200 ml

Czwartek 09.02.2023

gołąbek siekany z mięsa wp w sosie pomidorowym 150 g (JAJ, GLU PSZ)
ziemniaki 150 g

surówka z marchwi z olejem 150 g + słonecznik łuskany 100 g (MLE, GOR)
Kompot owocowy* z/c 200 ml

Piątek 10.02.2023

Ryba w cieście  (miruna) 75 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Ziemniaki z koperkiem 150 g
Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem i cebulką 100 g
Kompot owocowy z/c 200 ml

Oznaczenia alergenów

GLU PSZ – Zboża zawierające gluten pszenny,
SKO – Skorupiaki i pochodne,
JAJ – Jaja i pochodne,
RYB – Ryby i pochodne,
OZI – Orzeszki ziemne i pochodne,
SOJ – Soja i pochodne,
MLE – Mleko i pochodne,
ORZ – Orzechy: włoskie, laskowe, pekan, nerkowce, migdały,
SEL – Seler i pochodne,
GOR – Gorczyca i produkty pochodne,
SEZ – Nasiona sezamu i pochodne,
S02 – Dwutlenek siarki / siarczyny,
ŁUB – Łubin i produkty pochodne,
MCK Mięczaki i pochodne,
GLU ŻYT – Zboża zawierające gluten żytni,
GLU OW – Zboża zawierające gluten owsiany,
GLU JĘCZ – Zboża zawierające gluten jęczmienny,

Oznaczenia wskaźników odżywczych

E – Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011[kcal],
B – Białko ogółem wg rozp. 1169/2011,
T – Tłuszcz,
W – Węglowodany ogółem,
Sól – Sól,
K – Potas,
Kw. tł. nasy. – Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem,
Bł. – Błonnik pokarmowy,
Ener. z B – % energii z białka,
Ener. z T – % energii z tłuszczu,
Ener. z W – % energii z węglowodanów,
Ener. z Bł. – % energii z błonnika,
W tym cukry – w tym cukry,
WW – WW,