Od 1.01.2023 r. obiady dostarcza firma CATERMED Sp. z o. o. z siedzibą w Łodzi 91-204, ul. Traktorowa 126
„CIEPŁY POSIŁEK W SZKOLE”
REGULAMIN KORZYSTANIA Z POSIŁKU
Szczegółowy wykaz składników dań z oznaczonymi alergenami jest dostępny w sekretariacie szkoły.
Poniedziałek 04.12.2023
Potrawka drobiowa w sosie pomidorowym 120 g (GLU PSZ, SEL)
Kasza bulgur 150 g (GLU PSZ)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem () 100 g
Kompot owocowy* z/c 200 ml
Wtorek 05.12.2023
Pierogi leniwe. 300 g (GLU PSZ, JAJ, MLE)
Mus z jabłek () z/c 100 g
Kompot owocowy* z/c 200 ml
Środa 06.12.2023
Nagetsy z kurczaka 75 g (GLU PSZ, JAJ)
Ziemniaki z koperkiem () 150 g
Surówka Colesław () 100 g ( JAJ, MLE, GOR)
Kompot owocowy* z/c 200 ml
Figurka czekoladowa 1szt 1 szt ( SOJ, MLE)
Czwartek 07.12.2023
Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 300 g ( GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR)
Kompot owocowy* z/c 200 ml
Jabłko 1 szt
Piątek 08.12.2023
Mintaj panierowany kostka (pieczona) 110 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB, GOR)
Ziemniaki z koperkiem () 150 g
Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 100 g
Kompot owocowy* z/c 200 ml
Oznaczenia alergenów
GLU PSZ – Zboża zawierające gluten pszenny,
SKO – Skorupiaki i pochodne,
JAJ – Jaja i pochodne,
RYB – Ryby i pochodne,
OZI – Orzeszki ziemne i pochodne,
SOJ – Soja i pochodne,
MLE – Mleko i pochodne,
ORZ – Orzechy: włoskie, laskowe, pekan, nerkowce, migdały,
SEL – Seler i pochodne,
GOR – Gorczyca i produkty pochodne,
SEZ – Nasiona sezamu i pochodne,
S02 – Dwutlenek siarki / siarczyny,
ŁUB – Łubin i produkty pochodne,
MCK – Mięczaki i pochodne,
GLU ŻYT – Zboża zawierające gluten żytni,
GLU OW – Zboża zawierające gluten owsiany,
GLU JĘCZ – Zboża zawierające gluten jęczmienny,
Oznaczenia wskaźników odżywczych
E – Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011[kcal],
B – Białko ogółem wg rozp. 1169/2011,
T – Tłuszcz,
W – Węglowodany ogółem,
Sól – Sól,
K – Potas,
Kw. tł. nasy. – Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem,
Bł. – Błonnik pokarmowy,
Ener. z B – % energii z białka,
Ener. z T – % energii z tłuszczu,
Ener. z W – % energii z węglowodanów,
Ener. z Bł. – % energii z błonnika,
W tym cukry – w tym cukry,
WW – WW,